Oktatóink

Horváth Mercédesz

Horváth Mercédesz

Egészségügyi végzettségem van és 2008-ban kezdett komolyabban foglalkoztatni a jóga tudomány és filozófia 2014-ben Bakos Attilanál végeztem a Narada Akadémián mint jógapszichoterápia és életmód tanácsadó.

Mindig fontosnak tartottam a lelki fejlődést és az rávezető technikákat.
Számomra a jóga az az életmód ami az egész ember megismerésére, fejlesztésére és egységesítésére szolgál. Szeretném ezzel a tudással segíteni azokat, akik szintén elindultak az önismeret és jógikus szemlélet útján.

Az általam összeállított Stresszoldó jóga egy olyan komplex program, aminek a felépítése mai rohanó és stresszes életvitel mellett segít elérni a belső nyugalmat és fejleszti a tudatosságot.


Pékó Zsanett

Pékó Zsanett

A jógával 2010-ben kezdtem komolyabban ismerkedni. Korábban is jógáztam otthon könyvekből, olvastam jógafilozófiai írásokat, de az akkori élethelyzetem elgondolkodtatott saját nőiségemen, női szerepemen, így beiratkoztam egy Naliní női jóga tanfolyamra a Padma Jógastúdióban, hogy megtudjam, hogyan érvényesülhetek úgy egy férfias közegben, hogy közben nő maradok.

A tanfolyam hatására fizikai és lelki szinten is oldódni kezdtek bennem a nőiséggel kapcsolatos blokkok, görcsök, ami annyira lelkesítően hatott rám, hogy beiratkoztam a Naliní alapképzésre, majd elvégeztem a Naliní női jóga oktatóképzést is. A női jóga segít abban is, hogy megnyíljak a világra és hogy kövessem az intuíciómat, a szívem hangját, a természetes női bölcsességet.

2014-ben elvégeztem a Mandala Jógastúdiók által szervezett Gerincjóga oktatóképzést. Az alap gerincjóga gyakorlatok segítenek tudatosabban használni, karbantartani, valamint megerősíteni a testemet.

2014 ősze óta a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jógamester szakos hallgatója vagyok. A főiskolán tanult hatha jóga és filozófia testesíti meg mindannak a harmóniáját, egységét, amit eddig a jógáról tanultam és tapasztaltam. Itt kezdek rátalálni valódi önmagamra és az igazi utamra, ahonnan már nincs visszaút.

Jógaóráimon szeretném átadni magamból mindazt a tapasztalatot, érzést, tudást és megújulást, amit a jógától kapok, hogy mások is átélhessék ennek a sokszínű csodának az örömét.

 


Dr. Berényiné Székely Éva Vica

Dr. Berényiné Székely Éva Vica

„A világot nem tudod megváltoztatni, de a hozzáállásodat a világhoz, igen:
Vitalitás, erő, életöröm, jóga
Nincs szükség beszédre, nincs szükség a szóra
Test, lélek, a szellem kéz a kézben járjon
Áldjon a JóIsten! Mindenkit megáldjon!”

(Vica)


Missziómnak az emberek megsegítését tartom.
Annak, aki hasonló indíttatást érez magában, és mindig arra hívom fel figyelmét, hogy önmagával kell kezdenie a ”küldetés” teljesítését. Mindenkinek önmagát kell szeretnie, gondoznia, segítenie. Ugyanis csak akkor tud környezetével (pl. családtagokkal, barátokkal, munkatársakkal, rászorulókkal…..bárkivel) jót tenni, ha saját maga is egy erős, kiegyensúlyozott ember. Előfordulhat, hogy nem is vesszük észre, hogy valójában minden ember hasonlóan ”segítő” lélek. Miért? Azért mert nap, mint nap mindenki tesz valami jót valakiért, valamiért.
Az aggasztó különbség az emberek testi, lelki, szellemi egészségének állapotában található. Úgy vallom, hogy pont ebben, vagyis az egészség, az életminőség javításában tud nagy segítséget nyújtani a jóga, ha rendszeresen, kitartóan és türelmesen gyakoroljuk.


Nem tartom fontosnak reklámozni azt, hogy eddig milyen papírokat, végzettségeket szereztem. A 3L; vagyis a ’LifeLongLearning-szemlélet’ szimpatikus számomra. Az élet egy életfogytig tartó tanulás. Mindig tanultam, mindig tanulok és mindig tanulni fogok valamit. De a szeretet és a segítőkészség nem a diplomák számában mérhető. Mások értékét én sem így határozom meg. Egészen más szemlélettel élem az életem. Szeretetalapú a hozzáállásom az egész világhoz.

Ha van kedved, akkor gyere és próbáld ki a hatha, a kismama jóga óráim, vagy a meditációs foglalkozásaim valamelyikét. Nőies táncos (Yoa), stressz-oldó (Ajna), és gerinc jóga-gyógytorna elemekkel varázsolom egyedivé.
De sose felejtsd el! Minden magáért beszél. Mindent meg kell tapasztalni ahhoz, hogy véleményt formálj róla, hogy szeresd vagy utáld stb..
Rád bízom a döntést. Hallgass mindig a saját megérzéseidre!
Ha úgy döntesz, hogy tudatosan élsz; törődsz az testi-lelki-szellemi egészségeddel és kipróbálod a jógát:
Mindig szeretettel várlak,
Vica
(egy lelkes jóga oktató)