Tibeti hangtál relaxáció

Tibeti hangtál relaxáció

Miért jó tibeti hangtálakkal relaxálni?

Több éve dolgozom mentálhigiénikus segítőként, jógapszichoterápia és életmód tanácsadóként. Húsz éve gyakorlom a relaxációs és meditációs technikákat. Évekkel ezelőtt szerelembe estem a hangtálas vezetett relaxáció módszerével.

A relaxáció egy szelíd módszer, ami segít a mindennapi, aktív életünkből a saját belső csendünkbe megérkezni. A tudatos relaxáció segít abban is, hogy megoldásokat találjunk életünk bonyolultabb kérdéseire, képesek legyünk kreatívan, rugalmasan szembenézni mind belső, mind külső környezetünk kihívásaival. Személyiségünk fejlesztésének egy kifinomult módszerét is alkalmazhatjuk a relaxációban, ha megfogalmazzuk szankalpánkat. A szankalpa a te saját elhatározásod mondatba foglalva. Egy erős szándék szavakba öntése, arra, hogy valami előremutató dolog felé elindulj, változtass, fejlessz, kialakíts magadban valamit, ami a javadat, belső-elégedettségedet szolgálja. Irányulhat valamilyen szokás elhagyására vagy valami megalkotására.

Relaxáció alatt az alvás és az ébrenlét közti állapotban vagyunk. Ha valóban sikerül elérnünk ezt az állapotot, akkor egy “belsőtudatos mély relaxációt” valósítunk meg. Amennyiben alvásunk alatt az agyunk nem termel alfa hullámokat, akkor akár 8-10 óra alvás után is fáradtan ébredünk fel. A tudomány hipnagogikus állapotnak nevezi az ébrenlét és alvás közötti határvonalat, ahol az agyunkra az alfa hullámok a jellemzőek. A hangtálakkal végzett, vezetett relaxáció ezt az állapotot segíti elérni, és egyre hosszabb ideig benne tartani a relaxálót, így nő a fizikai, szellemi teljesítőképességünk, javul a memóriánk és a koncentrációnk minősége is.

A tibeti tálak hangjai

A hangokkal, a zenével képesek vagyunk megigézni kaotikus és harmonikus állapotokat egyaránt. A görög mitológia szerint Orpheus ismertette meg az embereket a gyógyító hangokkal, a gyógyító zenével. A hangok rezgéseket hoznak létre, melyek visszhangokat keltenek a környezetükben, az emberi testben. A hangtálas terápiának igen komoly egészségvédő hatása van. A lelki egészség állapota kihat az immunrendszerünkre, ami fizikai állapotunkra is kedvezően hat. Sok esetben öngyógyító folyamatok is beindulnak! A terapeuta tudatosan alkalmazott hangokkal, ritmusokkal dolgozik a testi, lelki egészség megőrzése vagy helyreállításának segítése céljából. Egy csodálatos hangfürdő után növekszik az életkedvünk, életenergiánk. Jobban fogjuk bírni a stresszhelyzeteket. Pihentetőbb lesz alvásunk. Lelkünk láthatatlan és látható sebei elkezdenek begyógyulni. A hangtálas relaxációban a relaxáció és a hangfürdő hatásait ötvözzük. Éld át te is ezt az élményt! Nagy örömömre szolgál, hogy vezetett relaxációkat tarthatok a TARA JÓGASTÚDIÓBAN.

Sok szeretettel várok minden olyan érdeklődőt, akik szeretnének megpihenni, kikapcsolódni és
töltődni a mindennapi tevékenységek közepette.

Veronika

2020-03-09T00:13:13+01:00

About the Author: